fbpx

5 טיפים מנצחים למנגל יום העצמאות

על ידי אודי ואושר

 

המנגל, על צורותיו השונות ברחבי העולם, הוא למעשה אבי כל שיטות הבישול בעולם. לאחר ביות האש, התחילה להתפתח התרבות הקולינרית המוכרת לנו היום. מסיבה לא ידועה, הישראלים אימצו לעצמם מסורת הקושרת את יום העצמאות למסורת עתיקה זו.

אנחנו פה כדי לעזור לכם להתארגן לא רק לקראת יום העצמאות המתקרב, אלא לתחילת עונת המנגלים, שיום העצמאות מסמל בעיננו את יריית הפתיחה שלה.

רק טרי
הכי, אבל הכי חשוב – להשתמש בחומרי גלם מקומיים, טריים ואיכותיים. לא קפואים, לא זולים באופן חשוד ולא תעשייתיים. לפעמים, כל מה שנותר לנו המנגליסטים לעשות, הוא לספר בגאווה מאיפה הגיע הבשר המשובח שקנינו וכיצד בחרנו את הנתחים, גם זו חוכמה!

מגיעים מוכנים
את ההכנות ליום העצמאות מומלץ לעשות בבית ערב קודם: הכנת הקבבים, השרייה במרינדה (עוף, טופו, ירקות), חיתוך הירקות לסלטים, הכנת הממרחים, הרטבים, הסלסות וכו’. כך שכאשר תגיעו לפארק עם כל המשפוחה, כל מה שנותר יהיה לעשות, הוא עבודת מנגל נכונה ויעילה ועירבוב הסלטים והתוספות.

דמיינו אילו פעולות תצטרכו לבצע בעת הצלייה והגיעו מצוידים בהתאם: גליל נייר מטבח, מלקחיים, קרש לפריסת הבשר, מגש מתכת לנתחים המוכנים, סכינים מתאימות, נפנף למנגל, שקיות לזבל וכו’

מרינדות
לטעמנו, עדיף להשתמש במרינדות בעיקר עבור עוף וטופו. בניגוד לבשר בקר וטלה, הטעם שלהם די ניטרלי והם סופחים את המרינדה בהצלחה. חשוב שהנתחים לא יהיו עבים מדי (1-2 ס”מ) ושההשרייה תתבצע בקופסה עם מכסה כך שנוכל לערבב מבלי להתלכלך! אם נשארה מרינדה בקופסה מומלץ להבריש אותה על הנתחים במהלך הצלייה.

שיפודים
הכי נוח ואלגנטי לאחוז בשיפוד כשאוכלים על האש, ילדים ומבוגרים כאחד. צאו מהקופסא ושפדו גם שקדי עגל/טלה, לבבות, כבדי עוף, טופו, ירקות, פירות (אננס לדוגמא), סלמון או אפילו שרימפס וקלמארי! למה לא בעצם?

לגבי השיפוד עצמו, עדיף להשתמש בשיפוד ברזל, שנוח להפיכה, אוגר את החום (ובכך מבשל את הנתח גם מבפנים) ויכול להחזיק כמות גדולה יותר של בשר. אם משתמשים בשיפוד עץ, כדאי להשרות אותו במים לפני שמתחילים לעבוד, כך הוא לא יישרף על המנגל.

מתחמם, חם, חם מאוד, חם מדי! קצת טיפים לעבודה על הגריל

אומנות הצלייה על הגריל היא בעצם היכולת להתאים את הנתחים הנכונים למידת החום ולהפך:

  • מדליקים את המנגל זמן רב לפני הצלייה ומתחילים לצלות רק כאשר הגחלים מלבינות ולוהטות והרשת חמה מאוד.
  • משמנים את הרשת רק לפני תחילת הצלייה ולעולם לא מניחים נתח קר על הגריל. את הנתחים מוציאים מהמקרר לפחות שעה לפני הצלייה ועדיף אפילו שעתיים.
  • לרוב, כשמכינים מנגל, מפזרים שכבה אחידה של גחלים, שמייצרת חום אחיד בעוצמתו – חזק, אם הגחלים קרובים לרשת, או חלש, אם הגחלים רחוקים. צליית נתחים עבים בחום גבוה מדי, תגרום לנתח להישרף מבחוץ לפני שהוא מתבשל מבפנים ואילו צליית נתח דק רחוק מהגחלים, תגרום לו להתבשל יותר מדי עד אשר ישחים.
  • לכן, מקצים לפחות שני אזורים על הגריל – אזור אחד עם גחלים גבוהות ואזור שני עם גחלים נמוכות (רחוקות יותר מהרשת). נתחי בשר קטנים/דקים, נקניקיות, קבבים והמבורגרים קטנים צולים באזור החם יותר, קרוב לאש (לפחות עשרה ס”מ מהגחלים), וככל שהנתחים גדולים/עבים יותר, או במקרה של נתחים שומניים, כנפיים, או שיפודים עם מרינדות המכילות סוכרים, מגביהים את רשת הצלייה/צולים רחוק מהגחלים.
  • בגריל גז, העבודה פשוטה הרבה יותר- מכוונים את הלהבה לעוצמות שונות לרוחב הגריל.

אם גם לכם יש טיפ מנצח, נשמח לשמוע אותו! כאן בתגובות או בעמוד הפייסבוק ובעמודי האינסטגרם שלנו. חג עצמאות שמח!

 

עוד מתכונים שאולי תאהב

השאר תגובה